12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 04:03
Medemblik Actueel.

Mislukte aanschaf softwarepakket zorgt voor enorm verlies CAW

MEDEMBLIK – Het CAW sluit het jaar 2016 af met een gapend gat in de begroting. Een tekort van 451.000 euro dat voornamelijk is veroorzaakt door het moeten nemen van een verlies van 487.000 omdat een softwarepakket voor het GGD-dossier niet geleverd is .

Om alsnog tot de aanschaf van een softwarepakket te komen is het CAW opnieuw een aanbestedingstraject gestart om toch nog nieuw software voor het GGD-dossier aan te schaffen

Door dit verlies is het weerstandsvermogen van het CAW sterk verslechterd. Er zit nog maar 27.000 euro in kas.

Een amendement van de PvdA en GroenLinks roept het college dan ook op om het GGD bij aanbestedingen boven de door de EU vastgestelde aanbestedingsgrens via de Regeling Risicovolle Projecten van de gemeente Amsterdam te laten doen en wil ook dat ook het Algemeen Bestuur minimaal twee keer per jaar met een voortgangsrapportage richting de gemeenteraad komt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?