Medemblik Actueel.

Politiek

GemeenteBelangen: ‘Medemblik, stap uit het HVC’

MEDEMBLIK – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 juni riep Roel Braaksma (GemeenteBelangen) het college op om eens te gaan kijken of Medemblik niet uit het HVC moet stappen.

De financiële risico’s zijn erg hoog, het HVC is opgezet als huisvuilverbrander en is nu een internationaal opererend bedrijf geworden.

Roel Braaksma zegt tegen Medemblik Actueel, “Is het een overheidstaak om zo’n groot internationaal bedrijf in de lucht te houden? Het gaat om grote bedragen en risico’s. Dit vormt dan ook 80% van de risico’s in de begroting van Medemblik.”

Dit is ook wat wethouder Hans Tigges verklaarde. De schuld van HVC loopt in de honderden miljoenen en daar zijn de aandeelhouders verantwoordelijk voor. Mocht het misgaan dan moet met belastinggeld HVC gered worden.

Reageer op dit onderwerp