11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 10:07
Medemblik Actueel.

PW2010 maakt zich ernstige zorgen over de verkeersveiligheid WFO/ABC terrein Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – De fractie van PW2010 maakt zich ernstige zorgen over de verkeersveiligheid op het WFO terrein en dan vooral het oostelijke deel van het WFO terrein. Fractievoorzitter Anneke van der Geest zegt dit na het ernstige ongeval afgelopen woensdag waarbij een inwoonster van Venhuizen met haar fiets onder een vrachtwagen kwam en daarbij zeer ernstig gewond raakte.

Veel verkeer gebruikt de weg langs o.a. het Tamol tankstation als sluipweg richting Andijk en Wervershoof om zo de verkeerslichten die even verderop op de Markerwaardweg staan te omzeilen. Maar ook de explosieve groei van het vrachtverkeer en de overlast van overnachtende vrachtwagenchauffeurs zorgt voor meer en meer verkeersdruk op het WFO/ABC terrein.

De combinatie van zwaar transportverkeer en langzaam verkeer / fietsers zorgt volgens van der Geest voor gevaarlijke situaties.  Anneke van der Geest wil nu van het college weten:

  1. De wegbelijning op het oostelijk deel is praktisch verdwenen. Dat bevordert de veiligheid niet. Onder wiens verantwoordelijkheid vallen de wegen op het oostelijk deel van het bedrijventerrein? Indien het niet de gemeente is, zou de gemeente er bij de verantwoordelijke instantie op aan kunnen dringen de belijning in orde te maken? En indien de gemeente zelf verantwoordelijk is, zou er zsm een duidelijke belijning kunnen worden aangebracht? Binnen welke termijn kan dat gebeuren?
  2. Er wordt al jaren gesproken over een turborotonde. Is er al enig zicht op verbetering van deze situatie of zijn de plannen? Wat is de stand van zaken?
  3. Welke actie kan de gemeente zelf ondernemen om iets aan de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein te doen? En daarin ook de ongewenste overnachtingen mee te nemen.

Reageren via facebook