Zorgboerderij De Tulp Andijk krijgt groen licht voor nachtopvang

ANDIJK – De Tulp mag uitbreiden met een nachtopvang voor dementerenden. Een PvdA- amendement , mede ingediend door GL, VVD,CU en PW2010 droeg het college om het bestemmingsplan te wijzigen. Daarbij wordt de agrarische bestemming veranderd in ‘ maatschappelijk- zorgboerderij’. Het kostte enige overredingskracht om de coalitiepartijen en PWF mee te krijgen, maar na een schorsing en  aanpassing van het amendement, werd het amendement unaniem aangenomen. In mei komt het college met een bestemmingsplanwijziging.

De familie Kamper wil nachtopvang bieden om partners of familie van dementerenden ook ’s nachts te ontlasten. Aangezien de dementiemonitor aangeeft dat er in de komende jaren een verdrievoudiging van het aantal dementerenden in Medemblik zal zijn, is dit een uitbreiding die erg gewenst is. De PvdA- fractie wenst de fam. Kamper veel succes met de verdere stappen die moeten leiden tot de zo gewenste nachtopvang.

Reageren via facebook