Medemblik Actueel.

Sjors Dekker op het hoogste plekje van het schavot (Foto: W.V Westfrisia)
Wielrennen

Andijker Sjors Dekker pakt leiderstrui in Topcompetitie

ANDIJK – Met een indrukwekkend optreden in de Omloop van de Braakman heeft Sjors Dekker zich in de etalage gezet. De jonge Andijker snelde in de Zeeuwse Topcompetitie wedstrijd tussen de continentalrenners naar een vierde stek. Zijn plaats net naast het podium leverde hem de blauwe trui, de leiderstrui voor beste clubrenner in de Topcompetitie op.

Dekker was present op het moment dat een kopgroep op zestig kilometer van de meet de benen nam. Alle topploegen waren present, waardoor het tiental snel naar meer dan één minuut wist uit te lopen. Achter de tien spartelde Team Vlasman tegen, waardoor de voorsprong toch weer daalde. Op het moment dat deze terug liep tot slechts twinitg tellen, werd er vooraan weer versneld. De tempoverhoging zorgde voor schade. Een tweetal, waaronder Amstelvener Koos-Jeroen kers moest vooraan afhaken. Ook raakte de kopgroep Daan Meijers kwijt door een valpartij. Het overgebleven zevental bleef uit de greep, waarna Adriaan Jansen van SEG op fraaie wijze naar de winst soleerde. Achter Tijmen Eising (Metec) en Luuc Bugter (Delta) volgde Dekker op een fraaie vierde stek.

Toch keek West-Frisia met een dubbel gevoel terug op de Omloop van de Braakman. Met Dekker als vaandeldrager van een nieuwe lichting, meldde ook zijn leeftijdsgenoten Luuk van der Meer (Texel) en Sven Broekaart (Julianadorp) zich vooraan. Zijn ploegmaten mengde zich vol in de spurt van een klein achtervolgend pelotonnetje. Voor beiden ging het echter mis. In de tumultueuze spurt waren beiden betrokken bij een valpartij. Ziekenhuisonderzoek volgde, waarna bij beide een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd.

Reageren via facebook