7.2 C
Medemblik
24 november 2020 01:13
Medemblik Actueel.

Hoe 1 paal voor een knetterende ruzie zorgt. (Foto: GoogleMaps)

Ruzie om parkeerterrein Kerkplein nog niet voorbij.

MEDEMBLIK – Het gedoe om de paar parkeerplaatsen op het Kerkplein voor de Bonifaciuskerk in Medemblik die voor de omwonenden sinds de komst van een parkeerpaal niet meer te gebruiken is, is nog niet voorbij. Medemblikker Peter Koomen reageert op de reactie van Kees Breebaart in ‘De Medemblikker’ van afgelopen donderdag 6 april.

In een schrijven zegt Koomen: “Wil de heer Breebaart zich rechtvaardigen bij het ingezonden stukje in de ‘Medemblikker’ van zes april 2017? Waar hij het over de ‘anonieme’ schrijver’ heeft, in zijn artikel, het mail adres stond erbij!

Als voorzitter is de heer Kees Breebaart schijnbaar mede verantwoordelijk aangaande de afsluiting voor een viertal auto’s welk indirect gebruik maken op het nu z.g. n.  Kerkplein te Medemblik.

Ik heb er indertijd nog vijfentwintig gulden voor betaald om de sleutel te krijgen om daar te mogen parkeren! Maar door krassen op mijn auto heb ik daar verder vanaf gezien, dit even terzijde. Waar heeft de heer Breebaart het over? Te weten het gaat om slechts acht afgebakende parkeerplaatsen!

Er wordt doorgaans, overigens gewoon geparkeerd op het parkeerterrein naast/voor de St. Bonifatius – kerktoren! Het gaat dus over, vier auto’s meer of minder, dat zou ze de vrije hand geven dit af te sluiten, klinkklare onzin!

En dan  het parkeren van de kerkgangers, daar zijn de bestaande plaatsen om te parkeren, zo wie zo onvoldoende voor, moge wel duidelijk zijn!

Aangaande de toeristen. Deze kijken wel uit hun auto daar te parkeren, er staat al jaren een groot bord, dat dit plein op ieder moment kan worden afgesloten.

De toerist die daar nog komt, gaat te voet, de heer Breebaart kraait als de haan van de kerk! Eén kerkelijk instituut respecteert zijn medemens toch. Inmiddels wonen daar  twee invaliden?

Dit ‘kweekgras’ gedoe, van het mijn grond is al jaren aan de gang aangaande het parkeren. Nogmaals de gemeente heeft het aangelegd het zijn onze stenen, allemaal gemeentegeld.

Wat zal deze onzin hebben gekost, van het afsluiten? Mijn inschatting is over de tien duizend euro!

Waar het uiteindelijk omgaat is dat dit bestuur meent het eigendomsrecht in bezit te hebben.

Zal ik de reformatie er nog even bijhalen en kijken wie de vorige eigenaar wel was! Eén  ding, kan ik aangaande het parkeren in Medemblik wel in meegaan, er zijn bij evenementen tekort  parkeerplaatsen, in en nabij het centrum, en zeker op het naast gelegen parkeerterrein tegenover de St. Bonifatiuskerk.

Daar zal het afsluiten van dit stukje parkeerplein door mede,de heer Breebaart niets aan veranderen!

Als laatste, als er brand is of er moet een ambulance komen en dan? In de avond en de nacht gaat deze parkeerplaats dus dicht.

Wat dan weer aardig om waar te nemen dat de heren, Van der Stolp en Breebaart, wel erg lang moesten wachten om dit parkeerterreintje op te kunnen rijden met hun auto, vanwege dat de paal niet wilde zakken, op hun commando!

Terwijl dit de heren zijn met de sleutel welk de parkeerpaal kunnen laten zakken, om toegang te verkrijgen tot de kerk van God. Denk hier maar eens goed over na, genadig/barmhartig kerkbestuur!

Wel te rusten.,,

Reageren via facebook