Wielrennen: Caroline Groot dubbel wereldkampioen!!!

ANDIJK – Niet 1x wereldkampioen maar zelfs 2x wereldkampioen. Dat is Andijkse Caroline Groot bij het WK Baanwielrennen geworden in Brazilië. Ze vertelt haar verhaal aan Medemblik Actueel.

Op de drie kilometer was de concurrentie echt nog te sterk voor me. Ik plaatste me als 4e en dus mocht ik in de bronze finale om de 3e plek strijden met degene die zich als 3e had geplaatst. Mijn tijd in de kwalificatie was 10 seconden sneller dan mijn pr in Manchester en daar ben ik heel tevreden mee! Maar de top 3 gaat nog veel harder dus daar moet nog even op getraind worden! Een mooie tijd en een mooie 4e plek, kortom ik ben zeer tevreden!

In de avond had ik na mijn twee 3 km races nog de scratch. Dit is het onderdeel dat je met iedereen tegelijk start en een soort marathon rijdt van 10 km waarin de gene die het eerste over de finish komt wint. Ik vind het altijd nog een beetje eng om met zoveel mensen in een baan te rijden maar het viel me alles mee deze keer! Er werd veel weggesprint maar alles werd teruggepakt en ik heb weinig energie verloren tijdens de race. Uiteindelijk had ik door met nog 5 ronde te gaan dat het op een eindsprint uit zou komen en de bondscoach had mij van te voren al gezegd dat ik het dan kon winnen aangezien ik de snelste 500 m reed. Wel moest ik dan natuurlijk op een goede positie zitten en op het juiste moment gaan. Uiteindelijk ging op 1,5 ronde voor het einde een Amerikaanse de sprint aan, waar ik achter in het wiel kon blijven zitten. In de eennalaatste  bocht was ik bang dat andere meiden eroverheen zouden komen en mij daarmee vast zouden rijden dus ik trok nog even aan om die Amerikaanse voorbij te gaan en probeerde gewoon zo hard mogelijk te blijven afsprinten. En dat is gelukt!! Niemand kon er meer aan voorbij en ik ben WERELDKAMPIOEN scratch geworden!!!

Echt ongelofelijk om op mijn eerste WK 2 keer het goud te pakken en 1 keer de vierde plek, een mooier debuut had ik me niet kunnen wensen!

Hiermee is het baanseizoen gelijk geëindigd. Volgende week begint meteen het wegseizoen met de Healty Ageing Tour, en daarna hebben we even rust voor dat de world cups op de weg beginnen. Een mooie afsluiter van dit seizoen, en op naar het volgende!

Reageren via facebook