Opmerkelijke deelname van Tessa Neefjes tijdens wielerronde van Venhuizen

VENHUIZEN – Veel publiek bij de Wielerronde van Venhuizen, Jeugdwedstrijden, Dikke bandenrace en twee wielerwedstrijden voor volwassenen. Als klap op de vuurpijl een derny koers, met veel oudgedienden uit de regionale wielersport.

O.a. Jeroen Duin, Jacco konijn, Paul Sneeboer, Erik Hooijman, Tino Haakman, Erwin Sierkstra en Henk jan Buis. Venhuizen was voor Henk Jan bekend terrein. Maar een koers heeft hij nooit gewonnen. In 1981 bijna, zo vertelde hij aan onze verslaggever Bert Putters

Opmerkelijk bij de Dernywedstrijd was Tessa Neefjes. “Een nieuwe discipline voor je Tessa? Nee, hoor vertelde zij. Ik werd gebeld door Dennis Timmerman en het leek me wel leuk om dit te komen doen. Een mooie trainingsrit voor volgende week bij de NK in Ede”. Over veertien dagen rijdt ze in Hoogkarspel en ook in Obdam. Ze eindige uiteindelijk als 7e in de B-finale. Tussen al die mannen. Winnaar werd in de B finale Jaap Dudink.

In de A-finale ging het er erg hard aan toe, met wisselende koplopers, Zo zagen wij Jacco konijn, Ruud Slagter, de 17 jarige Erwin Smit en natuurlijk Tino Haakman. Hij controleerde met zijn gangmaker volledig de koers.

En dit betaalde zich uit in een mooie overwinning op de jonge Erwin Smit uit Wervershoof. Ver voor de finish was Haakman al zeker over zijn overwinning en stak zijn hand omhoog en zette andere bijna op een ronde achterstand.

Ruud Slagter finishte op grote achterstand. Hij had zich helemaal leeggereden en te veel gegeven. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde wielerdag met een paar mooie podiums in Venhuizen.

[signoff]

Reageren via facebook