18.3 C
Medemblik
3 juli 2020 14:23
Medemblik Actueel.

Foto: Roompot-Nederlandse Loterij

Pim Ligthart start dit weekend in Parijs – Roubaix

TWISK – Geboren Twisker en wielrennen Pim Ligthart is aankomende zondag 1 van de deelnemers aan de monsterrit Parijs-Roubaix. De koers staat bekend als ‘De Hel van het Noorden’ door de vele kasseinen, 55 kilometer in totaal, die de koers telt, de wedstrijd zelf is maar liefst 257 km lang..

De komende editie zijn twee stroken na dertig jaar terug van weggeweest; tussen Viesly en Briastre na 110 kilometer. De zwaarste stroken krijgen vijf sterren van de organisatie. Daar zijn er dit jaar drie van: Trouée d’Arenberg, Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre.

“Ik heb persoonlijk de kasseien nog nooit zo schoon gezien. Dat betekent dat we een snelle wedstrijd krijgen, zeker omdat de weersverwachtingen goed zijn”, zei koersdirecteur Christian Prudhomme dinsdag tegen Franse media. 

Naast Pim Ligthart doen er nog 2 wielrenners uit Noord-Holland mee, Ramon Sinkeldam en Niki Terpstra die in 2014 de wedstrijd won. De NOS zend de wedstrijd live uit op NPO 1.

Reageren via facebook