Medemblik Actueel.

Politiek

VVD wil nu oplossing defecte straatverlichting Andijk

ANDIJK – Andijk kampt zeer regelmatig met defecte straatverlichting. Zo heeft de verlichting aan het begin van de Kleingouw begin februari ruim twee weken niet gebrand en zijn er ook regelmatig storingen op de Hoekweg en de Dijkweg. Momenteel is er al drie dagen een storing op de Horn, HornPad, Weet, Schoolweg en Dijkweg.

Andrea van Langen

Andrea van langen(VVD) zegt dat het nu wel genoeg is, ‘Het aantal kapotte lantaarnpalen is niet meer te tellen en soms zijn delen van Andijk in duisternis gehuld terwijl de verlichting ook regelmatig dagenlang achtereen brandt.

Een paar jaar geleden zijn in twee kernen van Medemblik proeven gestart met LED-verlichting en Andrea van Langen wil nu wel eens van het college weten wat de resultaten zijn van deze proeven. Maar ook of er tijdens de periode van duisternis als er weer eens een storing aan de straatverlichting is in Andijk er merkbaar meer ongevallen gebeuren.

Zij roept het college dan ook op om de huidige straatlantaarns, die al zijn afgeschreven, te laten vervangen voor nieuwe straatlantaarns voorzien van LED-verlichting.

Reageren via facebook