14.7 C
Medemblik
22 mei 2020 23:13
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

D66 Medemblik: ‘Bij GemeenteBelangen doen ze aan draaikonterij’

MEDEMBLIK – Drie weken geleden stemde GemeenteBelangen voor een amendement van de PvdA om de toeristenbelasting te verhogen van €1.13 naar €1.50 per nacht zonder fasering. Belasting verhogen is nooit leuk maar met dit voorstel werd de begroting 2020 sluitend. Nog geen maand later komt GemeenteBelangen met een voorstel 180 graden anders dan hun eerdere standpunt zonder dat er nieuwe argumenten naar voren zijn gekomen. Ze willen de toeristenbelasting voor 2020 verlagen naar €1.25.

In het amendement waarmee GemeenteBelangen (GB) hun draai aankondigde wordt gesproken over een “betrouwbare overheid”. Schrijnend omdat een betrouwbare overheid ook betekend: achter je besluiten staan. Geert Mos “natuurlijk bestaat er zoiets als voortschrijdend inzicht maar niet na drie weken”.

Tijdens de raad ging GB niet in op de verwijten, van veel partijen, dat ze hun rug niet recht konden houden. Ze noemde dat ondernemers in de toeristische sector overvallen zijn door de plotselinge verhoging van de toeristenbelasting. Hier waarschuwde de wethouder al voor tijdens de begrotingsraad van 7 november, bijzonder dat dit voor GB toen geen steekhoudend argument was.

Uiteindelijk trok GB zijn keutel in en brachten ze hun voorstel niet ter stemming.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook