Medemblik Actueel.

Videos

Reportage: Twee overvallen veranderen het leven van Maarten Visser voorgoed

HAUWERT Twee dramatische gebeurtenissen in 2011 veranderen het leven van voormalig campingeigenaar Maarten Visser voorgoed. In zijn eigen huis werd hij binnen een jaar twee keer overvallen door gewapende mannen.

Visser werd de eerste keer met honkbalknuppels belaagd en kreeg een pistool op zich gericht. “De inbrekers dachten dat ik geld in huis had vanwege de camping”, vertelt Maarten aan NH. Toen hij nietsvermoedend naar bed wilde gaan, vielen twee jongens hem aan. Nog nauwelijks bekomen van de schrik, overkwam het hem een paar maanden later opnieuw. Ditmaal werd hij overvallen bij de buitendeur.

Kwaad in de zin

De twee dramatische gebeurtenissen in 2011 hebben zijn leven veranderd. “Ik kijk anders naar mensen en zie het meteen als ze kwaad in de zin hebben”, zegt Visser. “En laatst is een dorpsgenoot ook overvallen in zijn huis. Ik ben meteen naar hem toe gegaan. Hij maakt nu hetzelfde mee wat ik heb doorgemaakt.”

De camping is inmiddels verkocht, maar Visser woont nog steeds op het terrein, dat hij na de tweede overval heeft beveiligd met camera’s en een alarm. De littekens die hij aan de overvallen overhield, zijn na zes jaar nog steeds zichtbaar. “Dat heeft zo’n invloed op je dat je dat nooit meer vergeet. Dit gaat nooit meer over.”

Reageren via facebook