Maximum snelheid binnen de bebouwde kom terug naar 30km/u

MEDEMBLIK – De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen om de maximum snelheid die nu standaard binnen de bebouwde kom mag worden gereden, 50km/u, naar 30km/u terug te brengen.

Door de snelheid terug te brengen van 50 naar 30km/u neemt de verkeersveiligheid vooral voor kinderen toe. Suzanne Kröger(GL) zegt hierover: “Vooral de kinderen en voetgangers hebben bij het verlagen van de maximale snelheid veel meer kans om een ongeval met een auto te overleven dan met de huidige 50km/u.

Lees ook: Inwoners Opperdoes willen deel Nieuweweg 30km/u zone maken

Met deze motie in de hand roept Ria Manshanden (GroenLinks) het college van Medemblik op om nu eindelijk eens de zo gewenste 30km/u zone in Opperdoes te gaan invoeren. Manshanden wijst op de werkzaamheden die binnenkort in Opperdoes beginnen, ‘een mooi moment om dan ook direct de 30km/u in te voeren.’