Jordy van Workum pakt zege op 3KM tijdens NK allround voor junioren

MIDWOUD – Op de 500 meter ging het niet zoals verwacht maar dat is ook niet echt Jordy zijn afstand, maar ondanks een niet lekker verlopen wissel wist hij toch nog in 38,93 over de finish te komen. 

Op de 1500 meter wist Jordy een nieuw persoonlijk record neer te zetten, met 1.54,52 kan hij dit tevreden zijn over zijn tijd, en zelfs op de 1000 meter wist hij in 1.14.52 een prachtig nieuw persoonlijk record neer te zetten.  Maar dan de afstand die hem het lekkerste ligt, de 3000 meter. Ongenaaktbaar pakt hij de zege op deze afstand waarmee hij direct als de nr. 2 eindigde in het eindklassement.

Nog lang niet moe van alle inspanningen pakte dit supertalent uit Midwoud ook nog even de massastart mee, en waar de overigen in het veld geen 3000 meter in de benen hadden en Jordy wel wist hij nog nog gewoon de wedstrijd bijna te winnen, Jordy werd 2e.

Voor Jordy van Workum was het ook prive een zeer speciaal weekend. Waar normaal zijn trotse opa Leo Smit, zijn steun en toeverlaat hem altijd steunde moest hij het nu alleen doen. Leo Smit kwam 2 weken geleden te overlijden na een slopende ziekte.

Reageren via facebook