Medemblik Actueel.

De nieuwe Nederlands Kampioen Bente Kerkhoff geflankeerd door de nr. 2 Laura Quealm en de nr. 3 Ramona Westerhuis (Foto: Skeelernieuws.nl)
De nieuwe Nederlands Kampioen Bente Kerkhoff geflankeerd door de nr. 2 Laura Quealm en de nr. 3 Ramona Westerhuis (Foto: Skeelernieuws.nl)
Schaatsen & skeeleren

Bente Kerkhoff vertelt over haar drie gouden medailles tijdens het NK

OOSTWOUD – Vooraf was er natuurlijk al stiekem rekening meegehouden maar ze moest het nog wel even doen, Bente Kerkhoff uit Oostwoud. Dit jaar is zij op een fantastische manier bezig het skeelerpeleton naar haar hand te zetten en dat bleek ook wel weer tijdens het NK in Wervershoof en Medemblik waar zij maar liefst 3 gouden medailles pakte.

Bente vertelt tegen Medemblik Actueel: ,,Het NK inline-skaten in Wervershoof en Medemblik ging hartstikke goed. De eerste dag ben ik zowel op de 1000m als op de 10km punten-afvalkoers Nederlands Kampioen geworden. Dit waren mijn eerste Nederlandse titels met het inline-skaten. Ik stond met de 1000m aan de start met twee teamgenoten van mij (Ramona Westerhuis en Sascha Schenk). Doordat we van tevoren een goede tactiek hadden afgesproken eindigde deze race voor mij in een gouden medaille en voor mijn teamgenoot in het zilver.

Na de eerste 5km van de punten-afvalkoers vond ik het sprinten voor de punten mooi geweest en ging solo verder. Zo reed ik het peloton op 2 rondes. Hierdoor had ik 39 punten behaald, wat ruim genoeg was voor de eerste plaats. Door deze aanval was het een zware koers, maar ook een hele mooie overwinning. De tweede dag stond voor mij alleen de 10km afvalkoers op het programma. Deze koers wachtte ik meer af wat de rest zou doen, waardoor ik elke aanval die geplaatst werd snel en met weinig energie kon counteren. Met nog zo’n vijf rondes op het rondebord werd het een groter risico tot afvalling, waardoor ik besloot toch solo naar de finish te rijden. Dit resulteerde in mijn derde gouden medaille en tevens mijn laatste.

Zaterdag was het wegparcours met op het programma een 10km puntenkoers. Deze koers heb ik geknecht voor mijn teamgenote Ramona, wat voor haar resulteerde in een podiumplaats.

Op naar het WK in Barcelona

Deze week werd bekend dat Benthe Kerkhoff is geselecteerd voor het WK in Barcelona, iets waar zij al heel erg op had gehoopt is dus waarheid geworden. Begin juli mag zij proberen om Wereldkampioen te gaan worden.

Tegen Medemblik Actueel zegt Benthe Kerkhoff: ,,Op basis van het NK en het voorseizoen is de selectie voor het WK inline-skaten in Barcelona bekend gemaakt. Hiervoor ben ik, met twee andere junioren meiden, geselecteerd. Dit wordt mijn tweede WK. Vorig jaar stond ik als eerstejaars junior namelijk aan de start met het WK in Nederland. Mijn beste resultaat dat toernooi was op de 10km punten-afvalkoers op de piste, waar ik een 6e plaats behaalde. Dit jaar ben ik tweedejaars en een hele ervaring rijker, wat betekent dat ik voor dit toernooi hoop mijn resultaten van afgelopen jaar te verbeteren, oftewel top 5. Wat betreft mijn plan naar het WK toe is gewoon hard door blijven trainen en ervoor zorgen dat ik begin juli in vorm ben. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in.

Mocht Bente Wereldkampioen worden in Barcelona dan staat de platte kar in Oostwoud al voor haar klaar voor een ereronde door het dorp.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook