26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 13:59
Medemblik Actueel.

Wethouder Hans Tigges: ‘het is een zwarte dag voor Zwaagdijk’

MEDEMBLIK – Woede maakt plaats voor verbijstering bij de wethouder die al zo vele malen in Haarlem de Provinciale Staten formeel maar ook informeel heeft toegesproken om toch niet voor de komst van het Windpark Westfrisia te stemmen.  De wethouder zegt tegen Medemblik Actueel: ‘ze (de leden van de provinciale staten) luisteren aandachtig en zijn het volledig met je eens en dan stemmen ze toch mee voor de komst van het windpark.’

Medemblik blijft de actiegroep steunen.

Wij gaan nu zeker niet stoppen met de actiegroep die tegen de komst van het windpark is te steunen‘, zegt Tigges. “Overal in de gemeente Medemblik worden wij gehouden aan de 600 meter grens maar de Provincie gaat zelf een oude wet uit 2010 uit de kast houden en die in 2017 weer nieuw leven in blazen om toch maar die Windmolens kwijt te kunnen,” vervolgd de wethouder.

Lees ook: Windpark Westfrisia komt er ondanks smeekbedes inwoners Zwaagdijk-Oost

De stuurgroep zal nu zeker de gang naar de Raad van State gaan maken en zoals voorzitter Maria Weeber al eerder tegen Medemblik Actueel vertelde, ‘al moeten we naar het Europees Hof, wij blijven vechten dat die molens hier niet komen

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?