16.6 C
Medemblik
4 juli 2020 02:03
Medemblik Actueel.

Interview Irene Schouten, ‘nu eerst broodje pindakaas’

ANDIJK – Het waren twee bewogen weken voor de Andijkse Irene Schouten. De bronzen medaillewinnares kwam vandaag eindelijk weer ‘thuis’, maar daarmee zit de olympische rollercoaster er nog niet op. “Het wordt een drukke boel deze week.”

Na een uitgebreid onthaal in het Olympisch Stadion in Amsterdam stond Irene Schouten de pers te woord, zoals ze de afgelopen twee weken al heel vaak hebben gedaan. “Het is echt heel fijn om weer terug te zijn in Nederland”, laat Irene Schouten weten aan NH Nieuws. “Eigenlijk wil ik het liefst naar m’n bed, want in Zuid-Korea is het nu middernacht, maar het is zo fijn om gewoon weer lekker in Nederland te zijn.”

‘Olympische bubbel’

De dagen in het olympisch dorp en in het schaatsstadion vlogen voorbij voor de dames. “Het is zo’n ervaring. Met de opening dacht ik ‘oké, over vier jaar wil ik hier weer zijn’. En als je dan afsluit met een medaille, dat je die mee terugneemt, dat is wel gewoon heel vet”, aldus Schouten.

Gehuldigd

Ook voor Irene Schouten gaat het feest nog even door. “Vrijdagmiddag in Wervershoof. Het was wel de bedoeling dat dat op de platte kar zou zijn, maar als het zo koud is, dan is dat niet heel fijn. Als ik nog natuurijswedstrijden rijd, moet ik daar nog wel een beetje rekening mee houden.”

Broodje pindakaas

Dat het normale leven in Nederland ook weer verdergaat, blijkt uit de grootste wens van Schouten: “Gewoon een lekker broodje kaas of pindakaas.”

Reageren via facebook