Medemblik Actueel.

Jaap Langeberg, ‘ze stonden ineens voor mij in de woonkamer’

HAUWERT – “Ik werd wakker door een knal aan de achterzijde van mijn woning. Toen ik naar beneden liep, zag ik ineens een inbreker staan”, vertelt Jaap Langeberg aan onze verslaggever. Jaap wordt daarna uit het niets door een tweede inbreker van achteren vastgegrepen.

Hij ziet dat één van hen een wapen heeft, maar stribbelt toch tegen. “Ik werd zo kwaad dat ik een klap gaf. Toen ik probeerde te vluchten, werd ik weer tegengehouden door één van hen. Ondertussen doorzocht de andere mijn huis.”

“We willen geld”

De inbrekers maken aan Jaap duidelijk dat ze geld van hem willen. “Ze riepen: we willen geld, we doen je niets. Ik zei dat ik dat niet had. Ik wilde heel graag naar buiten, want binnen hoort natuurlijk niemand je schreeuwen.”

Uiteindelijk lukt het Jaap na een tweede worsteling zijn huis uit te vluchten. “Ik schreeuwde om hulp, en liep naar het huis van mijn buurman. Ondertussen zag ik de inbrekers op een scooter wegrijden. Het was echt heel heftig allemaal.”

De daders zijn nog steeds niet gevonden.

Reageren via facebook