Vuilnismannen staken, dinsdag halen zij geen vuilnis op

MEDEMBLIK – Op dinsdag 10 mei zal er bij de HVC-vestiging in Middenmeer gestaakt worden. De medewerkers van HVC die aan deze actie meedoen, zullen het afval morgen de gehele dag niet inzamelen. Het is momenteel nog niet duidelijk welke inzamelgebieden/wijken het betreft. Pas morgenochtend is bekend welke werknemers van HVC meedoen en op welke inzamelgebieden of –wijken de actie impact heeft.

Het afval dat morgen niet wordt ingezameld, wordt op woensdag, donderdag of vrijdag alsnog ingezameld. Mensen waarvan de container niet is geleegd als gevolg van de staking, kunnen hun minicontainer dus aan de weg laten staan. De Klantenservice van HVC is geïnformeerd en kan inwoners die zich melden van de juiste informatie voorzien.

Lees ook: HVC-personeel gaat actievoeren en daar krijgt u ook mee te maken

Vakbond FNV organiseert acties voor een betere cao voor afvalmedewerkers. De acties worden gehouden, omdat FNV niet akkoord is met het eindbod van de werkgevers van de sector afval en milieu er de nieuwe cao. Het betreft dus geen actie die specifiek op HVC is gericht, de actie is gericht tegen het collectief van 27 werkgevers verenigd in de branchevereniging WENb

elke inzamelgebieden of –wijken de actie impact heeft.

Het afval dat morgen niet wordt ingezameld, wordt op woensdag, donderdag of vrijdag alsnog ingezameld. Mensen waarvan de container niet is geleegd als gevolg van de staking, kunnen hun minicontainer dus aan de weg laten staan. De Klantenservice van HVC is geïnformeerd en kan inwoners die zich melden van de juiste informatie voorzien.

Vakbond FNV organiseert acties voor een betere cao voor afvalmedewerkers. De acties worden gehouden, omdat FNV niet akkoord is met het eindbod van de werkgevers van de sector afval en milieu er de nieuwe cao. Het betreft dus geen actie die specifiek op HVC is gericht, de actie is gericht tegen het collectief van 27 werkgevers verenigd in de branchevereniging WENb

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.