17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 17:31
Medemblik Actueel.

Taborcollege is gewoon de beste en leukste school zeggen de leerlingen

REGIO – Het Taborcollege d’Ampte in Hoorn is een van de scholen die het predicaat excellent heeft gekregen. De leraren hebben hier vijf jaar keihard voor gewerkt. De vreugde was dan ook groot toen het goede nieuws vanochtend bekend werd gemaakt. Verslaggeefster Marieke Pijlman ging eens kijken of het ook echt wel zo is.

“We hoopten er natuurlijk op, maar het was wel even spannend vanmorgen”, vertelt directeur Stef Macke. Vijf jaar geleden is de school een nieuwe weg ingeslagen waarbij veel aandacht kwam voor het sociale gedrag van de leerlingen. 

Speciale Lessen

In speciale lessen leren ze de kinderen hoe ze het beste met elkaar om kunnen gaan en daarmee creëert de school een positieve sfeer. “We leren hoe we moeten reageren op pesten”, vertelt een leerling. “Ik merk wel dat iedereen heel behulpzaam is”, vertelt een andere leerling. 

Handig gedrag

Stef Macke is apetrots op wat zijn school heeft bereikt. “Alles draait hier om handig gedrag. En daarbij zijn drie aspecten van belang: respect, veiligheid en verantwoordelijkheid. Ik ben heel blij dat dit werkt en dat we nu ook echt de titel excellente school hebben gekregen.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?