Terug naar de middeleeuwen aan boord van de ‘Vlotburg’

MEDEMBLIK – Ervaar het leven van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden in de middeleeuwen op Museumschip Kasteel Vlotburg. Ridder Lenny en vrouwe Christel laten u dan hun kasteel zien, samen met hun paarden Wodan en Hercules. En zeker leuk en leerzaam voor de jongeren.

Het schip is met de hand gebouwd door Len Vries, samen met zijn goede vriend en ambachtelijk timmerman Jan Westerhuis en heeft 3 jaar geduurd. Sinds 2005 varen Ridder Len en vrouwe Christel met hun museum en paarden door Europa en misschien nog verder. Zij zijn al in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en België geweest. En nu weer tijdelijk in Nederland.

Len Vries wilde graag een varende tentoonstelling over de middeleeuwen maken en besloot deze boot te bouwen en een grote verzameling aan te gaan leggen over de middeleeuwen om zo de droom werkelijkeheid te maken. Eerst werden de spullen met een vrachtwagen naar de boot op lokatie gebracht en daar op- en afgebouwd. Omdat dit nogal veel werk was bedacht Len Vries dat een kasteel op de boot een betere oplossing zou zijn. 

Len is eigenlijk in de Middeleeuwen blijven steken omdat hij zich al van jong af aan ridder voelt en iedereen wilde laten zien hoe de ridders vroeger leefden. Vooral scholen tonen veel interesse in de tentoonstelling en de leerlingen genieten dan ook met volle teugen aan boord van de ‘Vlotbrug’.

Openingstijden:

  • Maandag t/m zondag 11.00 – 18.00 uur
  • U kunt ook altijd contact opnemen over de speciale school- en groepsarrangementen.
  • U bent altijd welkom, en schoolklassen en grotere groepen kunnen telefonisch een afspraak maken met Len of Christel, dan kunnen zij een rondleiding inplannen.

Voor meer informatie: 06-21111245

Reageren via facebook