Radboud Events: ‘onjuistheden in plannen Radboud’

MEDEMBLIK – Woordvoerder Joop Peltenburg van Radboud Events, het bedrijf dat het kasteel huurt om daar de catering te verzorgen, is niet blij met de ‘Plan van Aanpak’, die de gemeente Medemblik laat opstellen om het Kasteel ook in de toekomst open te kunnen laten houden. Peltenburgt zegt dat er in het plan een aantal ‘onjuistheden’ staan.

Stichting Kasteel Radboud heeft wel per 31 december 2017 de huur opgezegd, maar dat wist Radboud Events 5 jaar geleden al dat dit er zat aan te komen zegt Peter Botman, voorzitter van de Stichting Kasteel Radboud.

Peltenburg zegt: ,,Er zijn zeker geen toezeggingen gedaan over uitbesteding van partijen tot 100 personen aan derden, ook is er in het verleden betreffende de exploitatie van dag-horeca alleen gesproken over het verkopen van een kop koffie. Tegen een significante huurverlaging is Radboud Events wellicht bereid (een deel van de (dag)- exploitatie over te dragen aan een derde partij. De onderhandelingen hierover staan gepland voor volgende week.

Peltenburg vervolgt door te zeggen dat er voor het jaar 2017 nog helemaal geen overeenstemming is bereikt over de samenwerking tussen de stichting en Radboud Events, en dat er maar kort gesproken is over een mogelijke aanpassing van de manier van exploiteren.

Peter Botman bevestigd dit aan de redactie, ‘wij moeten ook afwachten wat de gemeenteraad gaat beslissen, pas dan kunnen wij ook weer plannen gaan maken en naar de toekomst kijken.

Reageren via facebook