Medemblik Actueel.

Rechtbank

Veroordeling, geen straf voor vrouw(30) uit Medemblik

MEDEMBLIK – De politierechter in Alkmaar veroordeelde maandag de 30-jarige Anna N. uit Medemblik voor een stokoude zaak uit 2011. Waarom die zaak zo lang bij justitie op de plank bleef liggen, was niet meer te achterhalen voor de rechter en de officier. N. werd veroordeeld, omdat ze had meegedaan aan openlijk geweld op de openbare weg in Hoorn tegen een man, die haar kort daarvoor op een feestje seksueel had betast en ook in haar gezicht had gestompt. De rechter vond bewezen dat de vrouw de man een rake schop had verkocht, maar gaf haar geen straf omdat de zaak zo oud was.

Het slachtoffer werd flink toegetakeld door de toenmalige vriend van de verdachte. Welke straf hij hiervoor had gekregen in 2012, wist ook de officier niet.

De verdachte zei dat ze zich rot was geschrokken toen ze een brief in de bus had gekregen dat ze zich bij de rechtbank moest verantwoorden. ,,Ik had een nare herinnering aan die nacht en was het eerlijk gezegd vergeten dat die zaak nog openstond. Ik weet zeker dat ik toen geen geweld heb gebruikt. Ik heb die man niet aangeraakt. Ik ben slachtoffer, geen dader.”

De man greep de vrouw bij haar billen en in haar kruis en beledigde haar. Ook gaf hij haar een stomp in haar gezicht. De vriend van de vrouw nam het voor haar op en sloeg de man even later in elkaar. Volgens drie getuigen gaf N. de man zelf ook een schop. ,,Niet hard, maar raak.”

Officier van justitie Storm vond dat er genoeg bewijs was voor een veroordeling. Zij was geschrokken van de foto’s van het slachtoffer, dat flink was toegetakeld. Hij had overal blauwe plekken, schrammen en een gebroken vinger. Ze vond dat de man groot gevaar had gelopen en eiste 60 uur werkstraf.

Advocaat Korteling vond dat er sprake was geweest van noodweer, omdat de vrouw zelf eerst was aangevallen. ,,Haar reactie was binnen proporties.” Hij vroeg om haar te ontslaan van alle rechtsvervolging.

Politierechter Angenent-Bakker vond dat er wel degelijk genoeg bewijs was tegen de vrouw. Ze vond het niet nuttig om de vrouw nu nog te bestraffen. Daarom veroordeelde ze haar wel, maar legde geen straf op.

Reageer op dit onderwerp

X