14.8 C
Medemblik
23 september 2020 08:52
Medemblik Actueel.

Verkeerslichten N239 Agriport zorgen voor veel ergenis bij weggebruikers.

LAMBERTSCHAAG – De verkeerslichten bij het kruispunt N239/Agriport bezorgen de laatste weken de weggebruikers grijze haren van ergenis. Op de meest onlogische momenten gaat het verkeerslicht op rood om enkele seconden daarna weer op groen te springen.

Dit zorgt voor veel ergenis bij de weggebruikers hebben wij uit onderzoek kunnen opmaken. De laatste 2 weken hebben wij diverse automobilisten die gebruik maken van de N239 gevraagd naar hun mening over de werking van deze stoplichten en allemaal ergende zij zich maar aan 1 ding, het veelvuldig op rood springen terwijl dit niet nodig is waardoor zij moeten afremmen en enkele seconden daarna weer gewoon kunnen doorrijden.

,,Kom je aanrijden staat het licht gewoon op groen en als je er dan vlakbij bent springt het op rood, je remt af en als je dan bijna stilstaat springt het verkeerslicht weer op groen en kan je weer doorrijden,” zegt 1 van de bestuurders van een vrachtwagen. ,,Elke keer weer kost het ons veel brandstof dat afremmen en daarna weer optrekken, regel die zooi gewoon goed in,” zegt de man.

Op onze vraag aan het Hoogheemraadschap waarom de verkeerslichten zo zijn ingeregeld is nog geen reactie gekomen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?