Burgemeester Streng: “Heel erg dat er drugscriminaliteit in onze gemeente plaatsvindt”

MEDEMBLIK – Inwoners van Wervershoof die geschrokken reageerden op de vondst van een crystal meth lab in een bedrijfspand in Wervershoof. Breaking Bad komt dichter en dichterbij reageerden sommigen op het bericht. In het pand werd een werkende crystal meth keuken gevonden door de Landelijke Eenheid van de politie. Hier werd ook een hoeveelheid Crystal meth gevonden.

Lees ook: Politie doet inval in woning Wervershoof en stuit op crystal meth lab

Het pand dat vlak in de buurt van de waterzuiveringsinstallatie staat werd dankzij een door justitie in beslag genomen en ontsleutelde EncroChat-server opgespoord, De crystal meth keuken in Wervershoof is er 1 van velen die justitie de afgelopen maanden heeft opgerold. Door de versleutelde server te kraken heeft justitie een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal kunnen vergaren tegen de drugscriminelen en er gaat ook geen week voorbij dat er wel een lab en/of mensen worden aangehouden dankzij deze ontsleutelde server.

Burgemeester Frank Streng laat weten dat iedereen zijn ogen goed open moet houden, ziet u ineens verdachte situaties meld dit dan bij de politie. Burgemeester Streng: “ik vind het heel erg dat criminaliteit onder ons is en zelfs in onze directe woonomgeving plaatsvindt. Dit is iets waar we met elkaar alert op moeten zijn. Als iemand wat verdachts ziet, schakel de politie in of meld je via Misdaad Anoniem. Verder een groot compliment voor het verzette politiewerk, zo dringen we samen de criminaliteit terug.”

Dinsdagmiddag vond er in Bergen aan Zee een schietpartij plaats waarbij een 45-jarige Colombiaan werd doodgeschoten. De politie is een groot onderzoek opgestart en mogelijk heeft deze moord iets te maken met de Crystal meth labs die de laatste maanden zijn opgerold.

Reageren via facebook