12.8 C
Medemblik
22 oktober 2020 10:36
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen: En nu aan de slag met nieuw dorpshuis Abbekerk

ABBEKERK – Om het proces rond de nieuwbouw het Dorpshuis Abbekerk vlot te trekken, diende GemeenteBelangen donderdagavond een motie in tijdens de raadsvergadering. Het dorpshuis levert namelijk een grote bijdrage aan de vitaliteit en leefbaarheid van Abbekerk en Lambertschaag. Afgesproken is dat in maart de resultaten van het onderzoek naar een nieuw Dorpshuis beschikbaar zouden zijn. Door verschillende oorzaken is dat nog niet gelukt.

‘De verkiezingen zijn op 21 maart en we willen zekerheid dat de voorbereiding rond het nieuwe Dorpshuis gewoon doorgaat in deze periode’, aldus fractievoorzitter Luiten Plekker van GemeenteBelangen. ‘We willen dat er voldoende ambtelijke capaciteit beschikbaar is en dat er ook met het huidige bestuur van het Dorpshuis afspraken kunnen worden gemaakt.’

De motie geeft tevens aan dat de besluitvorming over nieuwbouw in mei mogelijk moet zijn en dat de planning met de start van de nieuwbouw van het Dorpshuis in eerste helft van 2019 gehandhaafd blijft.

De motie werd zoals verwacht unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Medemblik.

Reageren via facebook