6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 05:22
Medemblik Actueel.

Overmatig alcoholgebruik minderjarige jongeren op stranden en in parken

MEDEMBLIK – Het is zomer, maar veel uitgaansgelegenheden zijn nog gesloten vanwege corona. De afgelopen weken zien we daarom steeds vaker (minderjarige) jongeren in parken, op het strand of bij recreatieplassen. Overmatig alcoholgebruik en overlast zijn helaas geen uitzondering.

In gesprek met je kind

NIX-feestjes zijn deze zomer daarom een prima alternatief! Maar hoe ga je als ouder het gesprek met jouw kind aan over NIX18 deze zomer? Handige tips vind je op helderopvoeden.nl en nix18.nl.

De cijfers
De afgelopen jaren was er een dalende trend te zien in het alcoholgebruik bij jongeren onder de 18 jaar. Uit de meest recente landelijke cijfers van het Trimbos-instituut blijkt echter dat het alcoholgebruik onder jongeren niet verder daalt. Dat is zorgelijk. Daarom is de boodschap: drink geen alcohol onder de 18!

Reageren via facebook