16.9 C
Medemblik
9 juli 2020 16:21
Medemblik Actueel.

Muziekschool West-Friesland failliet als subsidies stoppen

MEDEMBLIK – Dat was de mededeling van de voorzitter van de Muziekschool Oostelijk West-Friesland aan de commissieleden in de gemeenteraad van Medemblik. Samen met de overige kernen in West-Friesland wil het college van Medemblik de leraren die nu nog door de gemeenten worden betaald gaan aanpakken en door de muziekschool zelf laten betalen. 

Het college ziet het niet langer als een kerntaak om de muziekleraren van de muziekschool op de loonlijst te hebben, “het is niet meer van deze tijd,” zegt de wethouder. Samen met de overige subsidieverstrekkers van de Muziekschool is daarom het plan gemaakt om per 1 augustus 2017 de leerkrachten over te hevelen naar de muziekschool waar zij dan in dienst treden. De muziekschool zelf moet opgaan in het nieuw op te richten West-Fries Cultureel Netwerk (WCN), maar gisteravond bleek al snel dat lang niet alle gemeenten voorstander zijn van dit netwerk. Zo gaat Opmeer eerst zelf een netwerk opzetten wil Koggenland enkel diensten afnemen en heeft alleen Enkhuizen ingestemd met het vormen van een WCN.

De voorzitter liet duidelijk weten dat dit door de muziekschool niet te behappen is en daarom het faillissement zal worden aangevraagd als de plannen doorgaan.

Wethouder Joset Fit ziet het probleem niet en wijst naar Muziekschool de Vuurvogel in Midwoud, ,,Deze werkt met een subsidie van 30.000 euro, heeft 200 leerlingen en draait prima,” zegt Fit tegen de commissieleden.  De voorzitter van de muziekschool ziet het heel anders vertelde hij aan onze verslaggever:

De wethouder liet ook weten dat wat haar betreft er geen vuiltje aan de lucht is, de muziekschool maar ook de bibliotheken in West-Friesland gaan straks deel uitmaken van het ‘West-Fries Cultureel Netwerk’ waardoor er minder geld direct naar de muziekschool hoeft te gaan. “Als het bij de ene wel kan, dan zal het ook bij de andere moeten kunnen,” stelt de wethouder.

Voorzitter Gorter van de Muziekschool zag dat gisteravond toch heel anders legde hij uit aan onze verslaggever:

De gemeenteraad gaat nog dit jaar een besluit nemen over deze voorstellen vanuit het college, zij beslissen dan over de toekomst van de Muziekschool Oostelijk-West-Friesland.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?