11.7 C
Medemblik
24 mei 2020 08:06
Medemblik Actueel.

Gemeenteraad zet wethouder in haar hemd en kiest voor andere optie De Muiter

MEDEMBLIK – Het college kwam met een advies om voor de renovatie van MFA De Muiter te kiezen voor optie C. een optie waarin een wat meer afwachtende houding zou worden aangenomen richting MFA De Muiter en de verbouw in fases te gaan uitvoeren.

Maar vanuit wethouder Joset Fit kwam een amendement die het college opriep om C te laten varen en te gaan voor optie B. een optie die ook duurder is dan optie C.  iets dat tegen het zere been van D66-fractielid Yannick Nijsingh was.

Yannick Nijsingh D66 ‘’De komende jaren volgen de ontwikkelingen in de Muiter zich snel op. Wij steunen het college om nu alleen de noodzakelijke investeringen te doen en wanneer door ontwikkelingen blijkt dat er meer nodig is, verder te investeren’’.

Nijsingh ging zelfs zover door aan de indiener van het amendement, Gerben Gringhuis van GemeenteBelangen, te vragen of zijn partij de wethouder nog wel steunt nu telkens bij grote projecten zijn partij een andere houding aanneemt waarop Gringhuis reageerde met dat zijn partij nog volledig achter haar eigen wethouder staat.

De coalitiepartijen inclusief Progressief Westfriesland stemden wel voor het amendement omdat deze partijen willen dat er wordt doorgepakt ook om De Dijk de ruimte te bieden die zij nodig heeft om in de nabije toekomst een HAVO-laag te kunnen krijgen en de kinderopvang meer ruimte te kunnen geven. De Fysiopraktijk van Hans van Woerkom heeft plannen om elders nieuwbouw te gaan plegen en die ruimte komt dus ook vrij.  Enkel voor Missing moet nog een oplossing worden gezocht, deze wil het liefst op haar huidige plaats  blijven en geen ruimte inleveren.

De oppositie op PWF na stemden tegen het amendement maar voor de keuze van het college.

Opvallend was de soms harde taal tijdens de discussie waar vanuit de coalitie (VVD’er Mark Raat) en de oppositie soms flinke sneren werden uitgedeeld. Zo wees Raat op de multimiljoenenprojecten elders in de gemeente Medemblik maar als de kern Medemblik iets wil wat een paar honderdduizend euro kost slaat de vlam in de pan.

Nu voor optie B. is gekozen krijgt De Dijk er vierkante meters ruimte bij, komt bij het theatergedeelte een foyer en krijgt Small Steps ook meer ruimte voor de kinderopvang en krijgt Medemblik de door velen zo gehoopte ‘Stadskantine/annex Dorpshuis.

De hele vergadering kunt bovenaan het bericht nogmaals terugkijken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook