870 kinderen in Medemblik leven in armoede, PWF wil aanpak problemen.

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik moet zich hierin actiever opstellen, is de mening van progressief West Friesland. Om kinderen, wiens ouders in armoede leven (onder 120% van het minimuminkomen) (een oudergezin: E 1.478 en E1.645 voor twee oudergezinnen ) de mogelijkheid te geven om mee te doen met sportclubs, leermiddelen aan te schaffen,

Maria Weeber zegt tegen Medemblik Actueel: ‘Ik ken gezinnen, wiens kinderen niet naar de kapper kunnen gaan, zij hebben geen tablet, (als enige in de klas), ze worden gepest, omdat ze er armoedig uitzien.’

Er is weinig bekendheid, dat er een Stichting Leergeld (Hoorn) is, die zich inzet voor schoolgaande kinderen, die niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. Nu is het zo dat men eerst een beroep moet doen bij de gemeente Medemblik op de gemeentelijke inkomensondersteuning. Dat is niet juist.

De stichting Leergeld pleit ervoor om kinderen rechtstreeks voorzieningen aan te bieden d.m.v. het “KIndpakket”. De gemeenten krijgen geld hiervoor van de overheid. Wordt dit geld uitgegeven aan kindmiddelen in Medemblik? Of is het te weinig bekend onder onze inwoners? Want dit geld moet gewoon verdeeld worden onder de behoeftige kinderen. In de gemeente Medemblik. Ook als ouders in de schuldhulpverlening zitten.

Reageren via facebook