Rijkswaterstaat wil waterpeil IJsselmeer verlagen, VVD Medemblik niet blij met deze plannen

MEDEMBLIK – VVD-raadslid Mark Raat stelt schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders over de gevolgen de vermoedelijke verlaging van het waterpeil van het IJsselmeer. Rijkswaterstaat is voornemens niet meer een vast waterpeil te gebruiken, maar een bandbreedte waarbinnen het peil mag verschillen. Daarmee kan beter worden ingespeeld op de weersomstandigheden.

Een lager waterpeil kan grote negatieve gevolgen hebben voor het toerisme, de pleziervaart en de zeilsport omdat dieper stekende jachten hierdoor in de problemen komen. De VVD wil dat Medemblik officieel bezwaar maakt tegen de plannen, dat kan nog tot 13 november a.s. De watersport is belangrijk voor de verschillende (jacht)havens in de gemeente, als zij voor sommige boten niet meer te bevaren zijn zal dit ernstige gevolgen hebben voor de reputatie van Medemblik als watersportcentrum met internationale allure.

Rijkswaterstaat wijst erop dat ze een compensatieregeling willen instellen, maar dat zal slechts een doekje voor het bloeden zijn. De VVD roept burgemeester en wethouders op de belangen van de watersporters, ondernemers, booteigenaren en zeilers te verdedigen.

Reageren via facebook