2.6 C
Medemblik
25 januari 2021 11:44
Medemblik Actueel.

GroenLinks Medemblik wil ontwikkeling lokale ecologische structuur

MEDEMBLIK – Ria Manshanden, fractievoorzitster van de GroenLinks fractie in de gemeenteraad van Medemblik, komt aankomende maand met plannen waarin zij de gemeente Medemblik gaat vragen om een ‘Lokale Ecologische Structuur (LES)’ te gaan ontwikkelen.

Manshanden wijst al op de voortvarende natuurontwikkeling binnen de gemeentegrenzen van Medemblik zoals de Langeweydt in Medemblik, de Westrand in Wervershoof en de natuurspeeltuin in Wognum. Maar de GroenLinks fractie denkt dat er toch nog meer kan worden gedaan aan het terugbrengen van de natuur in de kernen en die te verbinden met de natuur buiten de kernen.

,,Het ontwikkelen van een lokale ecologische structuur d.m.v. het verbinden van bestaande en/of het creëren van nieuwe groenstructuren en waterbergingen in samenhang met wandel,fiets en of vaarroutes en in samenhang met Natuur Netwerk Nederland. Maar ook het versterken van autonome landschappelijke en natuurwaarden en het verbeteren en in stand houden van bestaande biodiversiteit in de gemeente Medemblik is van groot belang,” zegt Manshanden.

Verder wil GroenLinks de waarde van de lokale groenstructuren, waterlopen, waterpartijen, landschap en natuur versterken, en er een belevening van maken voor zowel educatief, gezondheid,rust en natuur.

Ria Manshanden zal tijdens de eerst komende commissievergadering ruimte haar plannen ter discussie aanbieden aan de overige commissieleden.

Reageren via facebook