20.9 C
Medemblik
26 mei 2020 15:14
Medemblik Actueel.

VVD kritisch over schrappen ontsluitingswegen bij woningbouwplannen Midwoud

MIDWOUD – De VVD Medemblik is ontstemd over het schrappen van twee verkeersontsluitingen bij de woningbouwplannen in het verlengde van de Weder te Midwoud (achter de straten Paulusland en Osseweid) . De fractie gaat vragen stellen aan de wethouder, waarbij de hamvraag luidt waarom er wordt afgeweken van het voorontwerpbestemmingsplan.

VVD-fractielid Matthijs de Vries: “In het originele plan zouden er voor de ca. 90 woningen drie ontsluitingen komen, waaronder via de Weder, maar dat is nu beperkt tot slechts één aan de Zuid. Dit leidt tot grote verkeersdrukte en dus zeer onveilige situaties. Mede omdat daar scooters, fietsers en ruiters op uitkomen die vanaf fietspad de Leijen via de Punt en de Zuid over de verbinding met de Tripkouw zullen rijden.

Inmiddels zijn omwonenden en aanwonenden een handtekeningenactie gestart en diverse mensen officieel een zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan bij de gemeente. De Vries roept betrokkenen op zoveel als mogelijk hun zienswijze in te dienen, zodat een krachtig signaal richting de gemeente afgegeven wordt. “Als je een prettige en veilige buurt wil creëren zijn goede ontsluitingen noodzakelijk. De VVD gaat zich hiervoor inzetten, want uiteindelijk is de gemeenteraad aan zet om het definitieve besluit te nemen. We zullen ook aangeven dat de nieuwe plannen zullen leiden tot extra verkeershinder in het lintdorp Midwoud, want automobilisten zullen niet vaak meer de weg richting Hoorn vinden via de Broerdijk.” aldus De Vries.

Reageren via facebook