Medemblik Actueel.

Exposities Workshops

Huis en mens in kerkje van Benningbroek

BENNINGBROEK – In het Witte Kerkje van Benningbroek organiseert de stichting Hyperion een expositie met als thema ‘Huis en mens’. Te zien is werk van Annemiek van Kollenburg (keramiek) en Gerrit Meijer (foto’s). Annemiek toont een installatie van 122 huisjes, Gerrit exposeert fraaie portretfoto’s van jonge en oude mensen. 

Gedurende twee weekenden – 3, 4, 10 en 11 september –  staan de deuren van de kerk open. De officiële opening verricht architect Kees van Nunspeet op zondag 4 september om 11.15 uur. Muzikale medewerking verleent José Zegers op accordeon.  Op zondag 4 en zaterdag 10 september is er van 14 tot 16 uur een workshop silhouet knippen, geschikt voor jong en oud, kosten twee euro per persoon.

De expositie Huis en mens wordt gehouden rondom de Open Monumentendag (10 september). Het thema van deze dag, iconen en symbolen, vormt het uitgangspunt voor de expositie.
Het werk van Annemiek van Kollenburg (Purmerend) is een zoektocht naar balans. Haar driedimensionale vormen zoeken deze balans middels licht en donker, binnen- en buitenvorm, open en gesloten zijn. Architectuur is voor haar een belangrijke inspiratiebron.

De Hoornse fotograaf Gerrit Meijer is geen onbekende in West-Friesland. Gerrit houdt zich vooral bezig met straatfotografie. Mensen spelen een belangrijke rol in zijn werk.
Hij treedt zijn ‘modellen’ met open vizier tegemoet, wat vaak spontane beelden oplevert.

Er bestaat een relatie tussen het icoon huis en de mensen. Annemiek toont de buitenkant van het huis. Gerrit daarentegen de binnenkant: portretten van mensen die er wonen en leven met al hun gevoelens en verschillende achtergronden. Zie ook: annemiekvankollenburg.nl en gerrit-meijer.nl

Expositie Huis en mens

  • Witte Kerkje, Kerkelaan 10, Benningbroek
  • Zaterdag 3 september, 13-17 uur
  • Zondag 4 september, 11-17 uur
  • Zaterdag 10 september (Open Monumentendag), 11-17 uur
  • Zondag 11 september, 13-17 uur.

Workshop ‘silhouet knippen’ op zondag 4 en zaterdag 10 september van 14 tot 16 uur. Kosten 2 euro per persoon.

Reageren via facebook