Medemblik Actueel.

Van voetbalgeweld verdachte keeper veroordeeld tot geldboete

WERVERSHOOF – Op 12 januari 2015 ging het in Wervershoof tijdens een zaalvoetbalwedstrijd helemaal mis. De keeper van de tegenpartij voelde zich dusdanig opgefokt toen hij na een botsing met een speler van de tegenstander (per ongeluk) een schop tegen zijn hoofd kreeg waarna hij dit persoon met 1 wel gemikte vuistslag tegen de grond sloeg.

Woensdagmiddag moest deze keeper, Ramon van D, zich hiervoor verantwoorden voor de politierechter in Alkmaar. van D. verklaarde dat vrijwel direct na het beginsignaal de wedstrijd uitmonde in een bikkelharde wedstrijd met veel en soms harde overtredingen door beide teams, en dat hij zich door de tegenstander geprovoceerd voelde. Van D. zelf zegt dat hij zich door de schop, van D. zegt dat hij drie keer tegen het hoofd werd geschopt maar hiervoor ontbraken alle bewijzen, zich verdedigde door een klap terug te geven.

Het slachtoffer die hij de klap gaf liep door de klap ernstig letsel op en moest zelfs 3 weken lang vloeibaar voedsel eten om de opgelopen schade aan zijn gelaat te kunnen laten herstellen.

De Officier van Justitie vond het overtuigend bewezen dat de, nu ex-keeper, het slachtoffer tegen het hoofd had geslagen en eiste daarom een geldboete van 750 euro voorwaardelijk en als hij dat niet betaald 10 dagen vervangende celstraf met een proeftijd van 2 jaar. Ook vond de Officier van Justitie de vordering van het slachtoffer, € 413,38 verdedigbaar en wilde het volledige bedrag laten uitkering samen met de wettelijke rente.

De rechter sloot zich aan bij de eis van het Openbaar Ministerie en veroordeelde de oud-keeper tot het betalen van een boete van 750 euro waarvan 500 euro voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en als hij dit niet betaald te vervangen voor 10 dagen celstraf.

Reageren via facebook