14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 03:24
Medemblik Actueel.

Streekmarkt bij het Huis van Oud

WOGNUM – Kiwibessen, bonbons en schapenijs zijn zondagmiddag 4 september te verkrijgen op de streekmarkt op het erf van het Huis van Oud in Wognum. Van 14 tot 17 uur stallen tien producenten uit de omgeving hun waar uit. Deze markt heeft een relatie met de tentoonstelling in het Wognumse museum: roken, koken, stoken. Je kunt immers niet koken zonder smakelijke ingrediënten.

Dicht uit de buurt komen Jacob Blank met aardappelen en planten (Tramweg), Marja Ootes met kruiden (Wognum) , bakker Kool uit Nibbixwoud, de Saalhof (Wognum), aardbeien van Bakker (Grote Zomerdijk), kaas van Kaaspunt (Overspoor), kiwibessen van Laurens Vlaar (Nibbixwoud) en jam van Bets Tool (Oosteinderweg). Bijzonder is het schapenijs van Schapenstreek uit Lutjebroek en de zelfgemaakte bonbons van Braak.

Het Huis van Oud bestaat uit een boerenwoning die dateert uit 1878 en een stal waar dit jaar de tentoonstelling Roken, koken, stoken is ingericht. De woning bevat veel authentieke elementen en is ingericht in de stijl van de jaren veertig/vijftig.
Voor ouderen een stapje terug in de tijd, voor jongeren een eyeopener over leven en wonen zo’n zeventig jaar geleden.

Het Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, Wognum, is open tot en met eind september, iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur.
Entree 1 euro, kinderen gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?