IVN – Natuurpad langs de bijenstal

OOSTWOUD – “Bijen en hommels zijn nuttig en kunnen steken maar dat is meestal uit noodweer”. Bezoekers die meer willen weten over insecten in het algemeen en bijen in bijzonder kunnen zondag 28 augustus bij IVN West-Friesland terecht. 

Voor de tweede keer deze zomer komt imker Willem Nijhuis over zijn bijenkasten vertellen die hij beheert in het Egboetsterrein. Deze bijenexcursie is geschikt voor gezinnen met kinderen en begint om 14.00 uur bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert.

Vooraf wordt eerst iets over insecten in het algemeen verteld door Henk Lanting en daarna komen koninginnen, darren, werksters, stuifmeel en honing aan bod. Hoe je bijenvolken gezond kan houden, de verschillende soorten bijenvolken, het broedproces, en de totstandkoming van honing en stuifmeelpollen worden uit de doeken gedaan. Een zoete middag voor grote en kleine bezoekers met een wandeling langs het natuurleerpad met insectenhotels als afsluiting.

Entree wordt niet geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.