CDA Medemblik: liever energiebesparende maatregelen dorpshuizen en sportverenigingen

MEDEMBLIK – De CDA fractie ziet weinig in de plannen van het college om ruim 1.3 miljoen euro te pompen in het gemeentehuis om deze nu al energieneutraal en energiezuinig te maken.

Lees ook: ChristenUnie: Energieplan Medemblik deugt niet

Ted de Lange
Ted de Lange

Ted de Lange van het CDA zegt: “Duurzaamheid is ook voor het CDA belangrijk, maar het CDA heeft serieuze twijfels betreffende klimaatbeheersing in grote projecten. De maatregelen die nu genoemd worden en het rendement ervan staan niet in verhouding tot de baten.Het CDA wil wel duurzaam investeren in energie besparende maatregelen zoals zonnepanelen.

Het CDA denkt aan het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed in de gemeente Medemblik door bijvoorbeeld dorpshuizen, sportcomplexen en scholen energiezuinig te maken en te voorzien van zonnepanelen waardoor de energienota sterk omlaag gaat.  “Het heeft een gunstig effect op de exploitatie waardoor deze groep de investering er veel sneller uit heeft als kleingebruiker, klein gebruikers betalen een hoger tarief dan een grootverbruiker als de gemeente Medemblik, ” zegt Ted de Lange.

Ted de Lange zit op dit moment zonnepanelen bij het gemeentehuis niet zitten. De Lange wijst op de volop mogelijkheden die er zijn om subsidie voor zonnepanelen te krijgen, ,, Een investering dus niet alleen in onze gemeentehuis, maar in alle ‘gemeentehuizen’ in onze gemeente,” zegt Ted de Lange nog als laatste.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.