CDA Medemblik – Zorgen moet je doen, niet maken.

Medemblik – De CDA fractie wil dat de gemeente Medemblik goed voor haar inwoners zorgt. In 2015 en 2016 zijn er veel onderwerpen over het sociaal domein toegelicht en ook besproken tijdens de vergaderingen van de commissie Samenleving. 

In de praktijk blijkt inmiddels, dat er behoefte is aan meer passende en preventieve vormen van ondersteuning. CDA raadslid Selders bevestigt dat de genoemde doelgroepen zijn vastgesteld na overleg binnen onze regio maar vraagt zich wel af, of die behoefte bestaat bij de zorgvragers of de zorgaanbieders. Vorige week is de innovatie agenda voorgelegd aan de raadsleden. Het blijkt dat er al afspraken zijn gemaakt met aanbieders over de ontwikkeling van pilots op het gebied van cliënt profiel gerichte inkoop en resultaatfinanciering. Goede zorg is voelen en denken, en soms ook rekenen.

CDA raadslid Van den Bosch wil op de voet kunnen volgen hoe deze pilots eventueel vorm krijgen in onze gemeente. Van den Bosch: “In 2015 zijn er ook een aantal pilots opgestart, ‘coaching van Mantelzorgers’ en ‘jongeren in zorg in gezinnen’. Dit klinkt uitstekend maar werkt dit al in de praktijk?” Ook informeren de fractiespecialisten Selders en Van den Bosch naar de wens van de huisartsen, namelijk een POH GGZ jeugd.

De rode draden in de innovatie agenda zijn: uitgaan van de eigen kracht en inzet op preventie. Selders: “Het is de bedoeling dat de gespecialiseerde zorg wordt verminderd. Maar is er binnen de gemeentelijke formatie wel voldoende bezetting om dit te kunnen realiseren? Dit is wel genoemd als belangrijke voorwaarde.”

De CDA fractie blijft aandringen op goede verbinding tussen onderwijs en zorg. Selders informeert daarom naar de plannen van de gemeente m.b.t. het verbinden tussen onderwijs en welzijn.

Voor een compleet overzicht van de gestelde vragen klikt u op op deze link

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.