17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 18:25
Medemblik Actueel.

GroenLinks ziet ruimte voor Yurts en Urban Earthships in de gemeente Medemblik

Medemblik – Ria Manshanden van de Groenlinks-fractie in de gemeenteraad van Medemblik vraagt zich openlijk af of er in Medemblik ruimte is voor alternatieve particuliere huisvesting.

Ria Manshanden denkt hierbij aan Tiny Houses, dat zijn kleine vaak verplaatstbare,energiecentrale huizen, Yurts (Nomadententen), Urban Earthships (gebouw van materiaal uit de directe omgeving) en Autark Houses, dat zijn huizen die geen gebruik maken van energie en water aangeboden via de gebruikelijke netwerken.

Of dit mogelijk is in de gemeente Medemblik is de vraag, Ria Manshande wil daarom weten hoe het college hierover denkt en of zij ruimte zien om dit soort woningen toe te staan. Maar zij ziet wel in dat er mogelijk teveel haken en ogen kleven aan het realiseren van dit soort woningen binnen de gemeente Medemblik en vraagt daarom dan ook of het college bereidt is hier onderzoek naar te gaan doen.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?