Medemblik Actueel.

Politiek

VVD wil met spoed straatverlichting Andijk vervangen

Andijk – Ze zijn er wel een beetje klaar mee bij de VVD en de aanhoudende problemen met de straatverlichting in Andijk die wekenlang dag en nacht brand en waar de beheerder niet zo 1 2 3 een werkende oplossing voor heeft. De VVD is ook bang dat Medemblik zelf de kosten mag betalen van het non stop branden van deze straatverlichting.

Andrea van Langen
Andrea van Langen

De VVD zegt in een brief aan het college dat: “Een goede straatverlichting draagt bij aan verkeersveiligheid én het veiligheidsgevoel in de buurt. Buurtbewoners zien meestal al eerste als een lamp stuk is, we rekenen dan ook op hen om een defect te melden. Grote storingen zijn over het algemeen binnen 15 dagen gerepareerd.

Op een deel van de Hoekweg/Dijkweg/Molenweg heeft het licht meer dan een maand overdag én ’s nachts gebrand. Buurtbewoners hebben dit gemeld maar krijgen slechts te horen dat het wordt doorgegeven. Er vind geen terugkoppeling plaats. Op 17 maart (het licht brandde toen al 2 weken) was er een controle ronde in heel Andijk, de betreffende “grote” storing kon toen niet opgelost worden. Dit zou op 5 april (opnieuw 3 weken later) alsnog gebeuren.

Op uitdrukkelijke verzoek aan de wethouder is hierover gecommuniceerd in het NHD en op Social Media. Ook op 5 april lukt het niet de storing op te lossen. Men streefde ernaar de storing afgelopen weekend opgelost te hebben (10 april). Er is in de periode begin maart tot 17 maart bewust voor gekozen (om veiligheidsredenen) om niet elke dag iemand handmatig de lichten aan en uit te laten zetten.

Op 17 maart is voor de periode tot 5 april opnieuw gekozen voor deze oplossing. Ondertussen heeft bij de omwonenden het vertrouwen in de gemeente een fikse deuk opgelopen. Men weet een relatief simpel probleem, het licht uitdoen, in de ogen van de buurt namelijk niet op te lossen. Bovendien hebben mensen het idee dat met hun melding niets gebeurt. Dit houdt in dat de meldingsbereidheid afneemt.”

Met spoed vervangen voor LED-verlichting

De VVD wil nu dat het college met spoed de slecht functionerende straatverlichting in de gemeente Medemblik en dan vooral die in Andijk met spoed gaat vervangen voor energiezuinige LED-verlichting.  In een aangenomen motie van GroenLinks/VVD en D’66 is al aangedrongen om 30% van de straatverlichting te vervangen door LED-verlichting.

 

Reageer op dit onderwerp