20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 14:27
Medemblik Actueel.

Geen lachgasverbod Medemblik, ‘Niet op deze manier’

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik krijgt niet zoals in Hoorn en Koggenland een lachgasverbod. Afgelopen donderdagavond bracht Ed Meester van het CDA een amendement in om in de APV een verbod op inhaleren van lachgas te zetten.

Jan de Vries (VVD) en Pieter Koning (PWF) vonden het amendement te eenzijdig en onuitvoerbaar. “Je moet dus eerst zien dat iemand een ballon aan zijn mond zet en dan moet je gaan controleren of er lachgas in de ballon zat,” aldus de Vries.

De gemeenteraad ziet lever een verbod zoals dit in Hoorn en Koggenland in de APV is gezet. Daar is het verkopers verboden om meer dan 2kg lachgas bij zich te hebben, mogen verkopers geen lachgas verkopen op openbare plaatsen en openbaar water en mag er ook geen lachgas worden verkocht in de horeca.

Het amendement redde het ook niet waardoor Medemblik nog geen lachgasverbod heeft in het APV

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook