Medemblik Actueel.

GroenLinks,ChristenUnie en PvdA willen niet toegeven aan Bestevaer, locatie is ongeschikt.

MEDEMBLIK – De fracties van GroenLinks,ChristenUnie en de PvdA zijn niet blij met de geruchten dat volgens de projectleider die over de uitbreiding van het plan Bestevaer gaat gewoon doorgaat en dat ‘De gemeenteraad wel vaker wat zegt’ tijdens 1 van de bijeenkomsten zou hebben gezegd.

Dirk Kuipers (PvdA),Silva Visser(CU) en Ria Manshanden(GroenLinks) is dit behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten en komen nu met een motie om nog eens duidelijk te maken aan het college dat de huidige plannen niet door de gemeenteraad zal worden toegestaan. 

Lees ook: Plan Bestevaer afgeserveerd door gemeenteraad Medemblik

De meeste fracties waren het tijdens de afgelopen raadsvergadering met elkaar eens dat Bestevaer, als zij willen uitbreiden, het beste kan kijken naar het Nesbos of meer richting het Kasteel zal moeten verhuizen. Silva Visser van de ChristenUnie wist via een breed gesteunde motie een opdracht richting het college te geven waarin staat dat zij samen met Bestevaer moet kijken wat de mogelijkheden zijn om te verhuizen naar het Nesbos.

Lees ook: uitbreiding Bestevaer gaat gewoon door volgens de projectleider

In de motie die tijdens de raadsvergadering van 9 maart zal worden ingediend als motie vreemd aan de dag roepen beide fracties het college dan ook op om:

  1. De gemeenteraad de door het college voorgestelde locatie van Bestevaer geen geschikte locatie te vinden
  2. Met de betrokkenen in overleg te treden om binnen de aangegeven zoekgebieden tot een definitieve oplossing te komen
  3. De uitspraak van de raad van februari 2017 als kader toe te voegen aan de kaderstellende notitie.

Reageren via facebook