17.1 C
Medemblik
5 juli 2020 23:26
Medemblik Actueel.

Progressief West-Friesland wil plafond bijdrage huishoudelijk hulp

Medemblik – Om langer thuis te kunnen wonen is huishoudelijke hulp een belangrijke sociale netwerk. Dus zouden we als gemeente in moeten zetten om de eigen bijdrage, die men verplicht moet bijdragen, betaalbaar te houden. Of een plafond in te stellen als men meerdere eigen bijdrage moet betalen bij de Langdurige zorg of WMO. Landelijk gaat een op de vijf huishoudens stoppen met de gemeentelijke huishoudelijke hulp omdat ze het niet meer kunnen opbrengen.

PWF wil plafond

De PWF ziet het liefst dat, mits deze nog niet aanwezig is in de gemeente Medemblik, de gemeente Medemblik deze gaat invoeren, zeker bij gezinnen waar meerdere een eigen bijdrage moet betalen.  De PWF is benieuwd of de gemeente Medemblik de hoogte van de eigen bijdrage laat afwegen tijdens het ‘keukentafelgesprek’ en of ook de hoogte van deze eigen bijdrage wordt besproken, die de gemeente voert bij haar clienten.

Reageren via facebook