Column Silva Visser(CU): “Dieptepunt”

De begroting 2021 is niet in balans en we zijn erg teleurgesteld. We hebben veel te lijden door Corona. En vooral de leuke culturele uitjes zijn bijna weg. Deze begroting geeft hier nog een behoorlijke nekslag op. Daarmee hebben we cultuur letterlijk een toontje lager laten zingen en gooien we wat jaren opgebouwd is met het badwater weg. Cultuur is heel belangrijk voor onze maatschappij en de noodklok luidt. We kunnen niet zonder kunst en cultuur. We hebben samen met andere partijen om het naar onze mening rijk bedeelde topsport te korten en 50.000 euro terug te geven aan de cultuur. Gehaald Hoera!

De grootste tekorten worden door het Sociale Domein veroorzaakt. Wij kijken daar kritisch naar. Veel doelen zijn niet gehaald en daar is ook  onvoldoende op gerapporteerd. Sociaal Domein wordt vaak betiteld als een “open cheque”. Dat wil niet zeggen dat je  dan niet op centen moet letten. De wethouder heeft dat niet goed gedaan.

De CU had een amendement gemaakt om de OZB naar beneden te krijgen, wij vinden het niet eerlijk dat de burgers de sluitpost zijn van deze begroting. Dat hebben we helaas niet gehaald.

Wij vinden het belangrijk dat er goede communicatie is naar de burgers. Toch wilde dit college de krantenpagina stoppen en alleen digitaal communiceren. Wij hebben samen met andere partijen hier een amendement voor gemaakt  om dit voorstel terug te draaien. Participatie staat hoog in het vaandel, niet iedereen leest alleen maar via tablets. Ook deze is gehaald!

Dus we hebben wel wat bereikt maar voor het eerst in mijn 17-jarige bestaan als raadslid heb ik tegen een begroting gestemd. Een dieptepunt. Maar als uw en jullie vertegenwoordiger kan ik deze begroting niet rechtvaardigen!!

Silva Visser

ChristenUnie.

Reageren via facebook