Onrust onder personeel Werksaam, doorbetaalde pauzes worden afgeschaft

MEDEMBLIK – Er is onrust onder het personeel van Werksaam nu er plannen zijn dat de 2x 1 kwartier pauze in de ochtend en middag niet langer doorbetaald gaan worden.  Werksaam zegt dat het uit haar verband is getrokken en dat zij niet van de betaalde pauzes afwillen maar dat de pauzes flexibel kunnen worden opgenomen.

In het NHD zegt woordvoerster Daphne Siebenlist: Er verandert in feite niet zoveel.’’ ,,Het is niet zo dat wij de pauzes schrappen, we willen alleen af van de vaste tijdstippen’’, verduidelijkt Siebenlist. ,,Mensen worden niet productiever als ze vier uur lang aan een stuk door moeten werken. Ze hebben behoefte een koffie of thee of een sigaretje of moeten even naar de wc. Dat moet nu allemaal op het vaste tijdstip. Dat gaat veranderen, nu worden deze pauzes in overleg met de leidinggevende genomen.’’

Siem Zeilemaker van Progressief Westfriesland wil van het college van Medemblik weten hoe de vork nu in de steel zit vraagt zich af of het bij het college van Medemblik bekend is dat Werksaam van de genoemde pauzes af wil, wat de reden hiervan is. Maar ook of het juist is dat deze pauzes al jaren werden doorbetaald door Werksaam en als dat zo is dan het dan als een verworven recht kan worden gezien.

Zeilemaker is bang dat door deze maatregel sommige medewerkers in arbeidstijd gaan worden gekort en daardoor dan onder het minimumloon gaan verdienen, wat wettelijk niet is toegestaan.

 

Reageren via facebook