College Medemblik positief over gefuseerde streekomroep WEEFF

MEDEMBLIK – Drie lokale omroepen in Westfriesland zijn gefuseerd tot één streekomroep. Dat betekent dat er bij het Commissariaat voor de Media een nieuwe zendmachtiging moet worden aangevraagd. Voordat het Commissariaat een dergelijke machtiging uitreikt, moeten de gemeenteraden in de regio akkoord gaan met het aanwijzen stichting Streekomroep Westfriesland (SSWG).

Niet alleen de gemeenteraad van Medemblik moet dit besluit nemen, ook de raden van Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Opmeer en Stedebroec moeten dat doen. Burgemeester en wethouders van Medemblik zijn akkoord. Binnenkort staat het verzoek op de agenda van de gemeenteraad.

Wethouder Joset Fit, belast met de streekomroep laat donderdagavond aan Medemblik Actueel weten dat zij met een positieve informatienota naar de gemeenteraad zal komen om in te stemmen met de fusie en zo de weg vrij te maken voor een unieke fusie in omroep land.

WEEFF is binnen de lokale omroepen uniek, door dat zij als 1 van de eerste lokale omroepen zijn gefuseerd tot 1 regionale omroep. WEEFF bestaat uit het voormalige Radio Enkhuizen, Radio Hoorn en de streekomroep West-Friesland die namens de 5 overige gemeenten optrad.