Menu – Zalm met olijven en sinaasappel
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time: 10 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 40 mins
Serves: 4
Ingredients
- 1 snee witbrood (zonder korst)
- 4 eetl. olijfolie
- 4 takjes peterselie (grof gehakt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 el groene olijf (zonder pit)
- 1 tl kappertjes
- 1 tl sinaasappelrasp
- 4 zalmfilets
- 0,5 sinaasappel (sap)
- 1 glas droge witte wijn
- 1 el boter
- ovenschaal ingevet
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het brood in blokjes en maal met de olijfolie, peterselie en knoflook in een keukenmachine fijn.
- Voeg de olijven, kappertjes en sinaasappelrasp toe en maal tot een grove pasta.
- Leg de zalm in de ovenschaal en bedek de filets met de kruidenpasta.
- Giet het sinaasappelsap en de wijn rond de zalm.
- Bak de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
- Schep de zalm op warme borden en meng de boter met de jus in de schaal.
- Giet deze saus over de vis.
Serving size: 4 Calories: 395 Fat: 27 Carbohydrates: 5 Protein: 26
Notes
[b]Tip: Lekker met aardappelschijfjes en groenten naar keuze.[/b]
3.5.3251
Reageer