Medemblik Actueel.

Zalm met olijven en sinaasappel (DEEN Supermarkten)
Zalm met olijven en sinaasappel (DEEN Supermarkten)
Gerechten

Menu – Zalm met olijven en sinaasappel


Menu - Zalm met olijven en sinaasappel
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 snee witbrood (zonder korst)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 takjes peterselie (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el groene olijf (zonder pit)
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 4 zalmfilets
  • 0,5 sinaasappel (sap)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 el boter
  • ovenschaal ingevet
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het brood in blokjes en maal met de olijfolie, peterselie en knoflook in een keukenmachine fijn.
  3. Voeg de olijven, kappertjes en sinaasappelrasp toe en maal tot een grove pasta.
  4. Leg de zalm in de ovenschaal en bedek de filets met de kruidenpasta.
  5. Giet het sinaasappelsap en de wijn rond de zalm.
  6. Bak de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
  7. Schep de zalm op warme borden en meng de boter met de jus in de schaal.
  8. Giet deze saus over de vis.
Tips
Tip: Lekker met aardappelschijfjes en groenten naar keuze.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 395 Vet: 27 Koolhydraten: 5 Eiwitten: 26

 

Reageren via facebook