Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Hollandse kippensoep


Menu van de dag - Hollandse kippensoep
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Voorgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • Snijd een schone maar ongepelde ui in vieren. Snijd 2 stengels bleekselderij, 5 worteltjes en ¾ prei in grove stukken.
  • Bewaar de rest van de groente voor later.
  • Doe de kipvleugeltjes en bouten met de stukken groente, in een (MasterChef) hoge pan (7,8 liter).
  • Schenk er 3½ l koud water bij en laat op een hoog vuur aan de kook komen.
  • Schep schuim dat naar boven komt weg met een (schuim)spaan.
  • Voeg als er geen nieuw schuim meer naar bovenkomt het laurierblad, de foelie, de tijm, ¾ van het bosje peterselie en 1 tl versgemalen peper toe.
  • Zet de pan op het allerlaagste vuur en laat de bouillon ca. 4 uur zachtjes trekken.
  • Zeef de bouillon boven een grote (MasterChef) mengschaal (5 liter).
  • Doe de bouillon terug in de pan en kook tot ca. 2 liter over is en de bouillon lekker krachtig van smaak is geworden.
  • Haal in de tussentijd het kippenvlees van het bot en doe dat terug in de bouillon.
  • Snijd de achtergehouden bleekselderij in dunne plakjes, de wortel in stukjes en de prei in ringen.
  • Voeg de kleingesneden groenten en de vermicelli aan de bouillon toe en laat 7-9 minuten zachtjes koken tot de vermicelli gaar is.
  • Proef en breng de kippensoep op smaak met, peper, maggi en eventueel wat zout.
  • Hak de rest van de peterselie fijn en voeg toe aan de soep.
  • Direct serveren of laten afkoelen en bewaren: een paar dagen in de koelkast of verdeeld in kleinere porties in de diepvries voor zelfs wel een half jaar.
Instructies
  1. grote ui
  2. stengels bleekselderij
  3. worteltjes
  4. kleine prei
  5. kg kipvleugeltjes
  6. kippenbouten
  7. laurierblaadjes
  8. stukjes foelie
  9. takjes tijm
  10. bosje peterselie
  11. vers gemalen peper
  12. g vermicelli
  13. Maggi
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 540 kcal Vet: 34g Koolhydraten: 16g Eiwitten: 42g

 

Reageren via facebook