Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Pittige makreelsalade met krieltjes

Pittige makreelsalade met krieltjes

Wat eten wij vandaag: Pittige makreelsalade met krieltjes Wat eten wij vandaag: Pittige makreelsalade met krieltjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes met schil, schoongeboend
  • 200 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 400 g gerookte makreelfilets, in repen
  • 4 el mayonaise, voor de dressing
  • 2 el melk, voor de dressing
  • 2 el citroensap, voor de dressing
  • 2 teentjes knoflook, geperst, voor de dressing
  • 2 el platte peterselie, gehakt, voor de dressing

Instructies

  1. Halveer de krieltjes of snijd ze in kwarten en kook 10-12 minuten in water met zout. Giet de krieltjes af en laat iets afkoelen.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de lauwwarme krieltjes.
  3. Meng de tomaatjes, rode peper, de helft van de bosui en de helft van de makreel erdoor. Serveer de salade met de rest van de makreel en bosui erbovenop.

Reageren via facebook